News

The Witcher: Monster Slayer – 10 Tips για να ξεκινήσετε σωστά

Πριν λίγες ημέρες κυκλοφόρησε το The Witcher: Monster Slayer. Όσοι είχαμε δει εξ’ αρχής την ανακοίνωση, πιστέψαμε ότι επρόκειτο για το Pokemon GO της CD Projekt. Πράγματι, οι πρώτες ώρες στον κόσμο του παιχνιδιού, σε κάνουν να πιστεύεις ότι απλά είναι ένα Pokemon GO με τέρατα από το Witcher.

Οι πρώτες μου εντυπώσεις με το Review που (που ακόμα βρίσκεται εν εξελίξει), είχαν σχηματίσει στο μυαλό μου την εξής πρόταση: Το Pokemon GO, στον κόσμο του Witcher, που απλά συλλέγεις κεφάλια. Όσο περισσότερο χρόνο όμως αφιερώνω στο παιχνίδι, τόσο περισσότερο αλλάζει αυτό. Αναλυτικότερα βέβαια, ελπίζω να δείτε σε καμιά εβδομάδα, Μέχρι τότε, θα ήθελα να βοηθήσω όσους ξεκινάτε τώρα, με κάποια μικρά tips για το πως μπορείτε να ξεκολλήσετε ή να κάνετε ένα καλύτερο start.

Όσοι έχετε φτάσει στο 3ο-4ο lvl θα καταλάβετε απευθείας τι εννοώ.

Γενικά, θα αναφέρουμε ότι ο συγκεκριμένος οδηγός, μπορεί να σας βοηθήσει σε όλη την πορεία του παιχνιδιού, με όσο περιεχόμενο έχει μέχρι στιγμής. Αν το παιχνίδι πάει καλά και βλέπουμε ότι υπάρχει όρεξη, θα ενημερώνεστε συνέχεια για οτιδήποτε προκύπτει. Ξεκινάμε!

1. Μάθετε πως γίνεται το σωστό Block

Η μεγάλη διαφορά μεταξύ Pokemon GΟ και The Witcher: Monster Slayer είναι οι μάχες. Αν έχετε συνηθίσει το παιχνίδι της Niantic, οι πρώτες 5-10 μάχες σας θα νικηθούν χωρίς δυσκολία, καθώς απλά θα κουνάτε τα δάχτυλά σας πάνω στην οθόνη και μετά θα δείτε ότι ακόμα και για τους πιο εύκολους εχθρούς, θα χάνετε πολύ ζωή -στα όρια του αγχοτικού- ή ακόμα και θα πεθαίνετε.

Το πιο σημαντικό κομμάτι της μάχης που πρέπει οπωσδήποτε να μάθετε για να προχωρήσετε είναι το Blocking.

Πατώντας το δάχτυλό σας στην οθόνη, ο Witcher σας μπλοκάρει.

  • No Block: Αν δεν μπλοκάρετε καθόλου, δέχεστε πολύ ζημιά και σας φεύγει η μπάρα για το Critical.
  • Hold Block: Αν απλά μπλοκάρετε, κρατάτε την μπάρα για το Critical, αλλά η ζημιά που δέχεστε είναι αρκετή ώστε να θεωρείτε επικίνδυνη.
  • Το σωστό το Block, (το ΠΑΣΟΚΙΚΟ): Αν όμως μάθετε το Pattern επίθεσης του εχθρού σας και κάνετε Block την κατάλληλη στιγμή, θα κάνετε Perfect Block, θα δεχτείτε ελάχιστη ζημιά και θα κρατήσετε ζωντανή την μπάρα Critical. Αυτό το Block, είναι και ο μόνος τρόπος να προχωρήσετε το παιχνίδι σε Quests. Αν δεν το μάθετε, δε θα μπορέσετε να περάσετε ούτε αν πληρώνετε κάθε μέρα 100€.
The Witcher: Monster Slayer – 10 Tips για να ξεκινήσετε σωστά
No Block
The Witcher: Monster Slayer – 10 Tips για να ξεκινήσετε σωστά
Απλό Block
The Witcher: Monster Slayer – 10 Tips για να ξεκινήσετε σωστά
Perfect Block

2. Μη χαλάτε materials σε απλές βόμβες

Μέσα από το Inventory σας μπορείτε να κάνετε Crafting. Οι επιλογές είναι τρεις. Φίλτρα (potions), Λάδια (oils) και Βόμβες (bombs).

Τα Potions και τα Oils χρησιμοποιούνται στην αρχή κάθε μάχης και μπορούν να αλλάξουν κατά κόρων τις ισσοροπίες, καθώς η κατάλληλη επιλογή δίνει σοβαρά πλεονεκτήματα. Οι βόμβες από την άλλη, είναι πάντα χρήσιμες, όπια και να έχετε μαζί σας. όλες εκτός από μία. Την απλή βόμβα (Basic Bomb). Γιατί; Γιατί χρησιμεύει μόνο σε μάχες που θα τις νικούσατε έτσι και αλλιώς. Μόνο που κ κατασκευή τους θα σας “κάψει” αρκετά χρήσιμα resources.

Έτσι, καλύτερα να περιμένετε την κατάλληλη στιγμή να φτιάξετε 2-3 καλές και χρήσιμες βόμβες, παρά 10-15 απλές που απλά θα πάνε στα σκουπίδια…

The Witcher: Monster Slayer – 10 Tips για να ξεκινήσετε σωστά

3. Κάντε όσο περισσότερα καθημερινά quests μπορείτε

Στο The Witcher: Monster Slayer υπάρχουν daily quests που ονομάζονται Contracts. Κάθε daily θα σας δώσει μία μικρή ποσότητα χρυσού, αλλά αν κάνετε 7 θα πάρετε και μία ανταμοιβή bonus.

Αν θέλετε λοιπόν, να μαζέψετε χρήματα, ο καλύτερος τρόπος είναι τα dailys, καθώς με τα χρήματα θα αγοράσετε νέα όπλα, potions oils, βόμβες και υλικά. Επίσης πολύ χρησιμα αντικείμενα είναι τα craftings stations και τα pouches, καθώς τα πρώτα θα σας δίνουν δυνατότητα να κάνετε περισσότερα ταυτόχρονα crafts, ενώ τα δεύτερα περισσότερο χώρο στο inventory σας.

The Witcher: Monster Slayer – 10 Tips για να ξεκινήσετε σωστά

4. Προσθέστε φίλους

Ίσως το πιο σημαντικό feature αυτή τη στιγμή μετά το Blocking είναι το να προσθέσετε φίλους. Οι φίλοι σας μπορούν να σας στείλουν πακέτα, τα οποία μπορείτε εσείς να χρησιμοποιήσετε στις μάχες ή στα crafts σας.

Μία μικρή συμβουλή: Μην προσθέσετε όποιον να ναι. Καλύτερα 10-15 άτομα που ξέρετε ότι είναι ενεργά, παρά 70-80 ανενεργά. Πρώτον θα ανταλλάσετε συχνά δώρα μεταξύ σας χωρίς να αφήνετε κάποιον συχνά στην απ’ έξω, άρα ο ένας θα θυμάται τον άλλο και δεύτερον, θα τους παρακινείτε μέσω τα υγιείς ανταγωνισμού να μην παρατήσουν το παιχνίδι.

Μπείτε στο Reddit και σίγουρα θα βρείτε αρκετούς ενεργούς παίκτες. Αν θέλετε αφήστε και κάτω στα σχόλια τον κωδικό σας, για να βρείτε φίλους από Ελλάδα.

The Witcher: Monster Slayer – 10 Tips για να ξεκινήσετε σωστά

Ο δικός μου είναι: 212092103860 (2ος λογαριασμός). Θα χαρώ να σας δω στα σχόλια.

5. Επιλέξτε τι θα κυνηγήσετε

Το The Witcher: Monster Slayer σας δίνει τη δυνατότητα να εντοπίσετε τα τέρατα που θέλετε να κυνηγήσετε. Αν απλά βγείτε βόλτα και θέλετε να παίξετε ενώ πάτε κάπου, καλώς, σκοτώστε ότι τύχει να βγει μπροστά σας. Αν όμως θέλετε να βγείτε για να παίξετε, καλύτερα να κυνηγάτε τέρατα που έχουν να κάνουν με αντικείμενα που ψάχνετε ή με daily αποστολές που έχετε.

Πατώντας το σύμβολο κάτω αριστερά, θα μπορείτε να εντοπίσετε αρχικά που έχει τέρατα. Αν χρησιμοποιήσετε και ένα σχετικό φίλτρο Falcon, θα δείτε και τι τέρατα είναι. Αν κάποια μέρα δεν έχετε χρόνο, καλύτερα βάλτε ένα Falcon, απομνημονεύστε τα σημεία που θέλετε και βγείτε για κυνήγι.

The Witcher: Monster Slayer – 10 Tips για να ξεκινήσετε σωστά

6. Ενεργοποιήστε τη δόνηση – Κυνηγήστε θάμνους

Όπως περπατάτε θα συναντήσετε εχθρούς και θάμνους. Για να μην πηγαίνετε σαν τον “βλάκα” κοιτώντας ένα κινητό στο απλωμένο χέρι σας, ενεργοποιήστε τη δόνηση. Ξέρουμε, τρώει πολύ μπαταρία, αλλά ίσως σας γλυτώσει από κάτι πολύ πιο σοβαρό, καθώς θα σας ειδοποιεί, όταν κάτι μπαίνει απλά στο range σας.

Το πιο σημαντικό -αδιάφορο- hunting Που μπορείτε να κάνετε με τη δόνηση ενεργοποιημένη, είναι οι θάμνοι. Οι θάμνοι θα σας βοηθήσουν να κάνετε crafting πιο εύκολα, καθώς δίνουν τα πιο σημαντικά materials που χρειάζεται κάθε αντικείμενο. Έτσι, αν για παράδειγμα πάτε Super-Market, ενεργοποιήστε το Monster Slayer, βάλτε τη δόνηση και χώστε το στην τσέπη σας. Κάθε φορά που δονείται, ελέγχετε αν είναι θάμνος. Αν δεν, προχωράτε. Αν είναι, κάντε απλά ένα tap και προχωράτε μετά…

The Witcher: Monster Slayer – 10 Tips για να ξεκινήσετε σωστά

7. Μην σπαταλάτε αντικείμενα σε εύκολους εχθρούς, ακόμα και αν το λέει το daily σας

Στερνή μου γνώση, να σ’ είχα πρώτα… Γι’ αυτό και το 2ο account…

Ό,τι λέει ο τίτλος, απλά κάντε το. Το να βρεις αντικείμενα είναι δύσκολο. Πόσον μάλλον καλά αντικείμενα… Το tutorial, και οι απλές αποστολές θα σας πουν να χρησιμοποιήσετε bombs, oils και potions. Προσπαθήστε να το αποφύγετε όπου γίνεται.

Ύστερα, μην χαλάτε για κανένα λόγο αντικείμενα σε απλές μάχες. Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος. Αν επιτρέπεται ένα και μόνο αντικείμενο, αυτό είναι οι Basic Bombs, που είναι απλά άχρηστες, αλλά και πάλι, δεν χρειάζονται καθώς κάνουν ελάχιστη ζημιά. Δοκιμάστε απλά το σπαθί σας. Αν η μάχη γράφει easy και χάνετε, προσπαθήστε να γίνετε καλύτεροι. Ο εχθρός θα μείνει εκεί και εσείς, πέρα από το γόητρό σας, δε θα έχετε χάσει τίποτα… Έτσι θα βελτιωθείτε στο παιχνίδι, ενώ ταυτόχρονα θα κάνετε οικονομία.

8. Μην πολεμάτε τέρατα πιο δυνατά από εσάς

Έχετε ανέβει 3 lvl και θέλετε να δείτε αν οι ικανότητές σας βελτιώθηκαν πραγματικά… Βλέπετε τέρας με νεκροκεφαλή μπροστά σας και tap, πάτε στην μάχη. Βάζετε potions, oils, τις καλύτερες βόμβες σας και λέτε το χω… 3 χτυπήματα μετά, έχετε βγει πίσω στο χάρτη, έχετε χάσει τα αντικείμενά σας και απορείτε τι συμβαίνει.

Συμβαίνει ότι υπερεκτιμήσατε τις δυνατότητές σας… Τα Medium και Hard τέρατα είναι εκεί για όταν ανεβείτε πολύ. Και πάλι όμως, αν δεν υπάρχει κάποια αφορμή για να τα σφάξετε (quests, daily, materials) δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να ασχολείστε μαζί τους.

Το μόνο που θα κάνετε είναι να πείτε στον εαυτό σας, ααα… είναι pay to win και να σταματήσετε.

The Witcher: Monster Slayer – 10 Tips για να ξεκινήσετε σωστά
Οποιαδήποτε ομοιότητα με αληθινά πρόσωπα ή καταστάσεις είναι εντελώς τυχαία…

9. Στοκάρετε λάδια

Οι κατάλληλες βόμβες -είπαμε- αλλάζουν τις μάχες. Όμως, τα κατάλληλα λάδια, αλλάζουν το ίδιο το παιχνίδι. Γιατί; Γιατί η προετοιμασία τους θέλει αρκετό χρόνο. Αν λοιπόν εσείς στοκάρετε από νωρίς, μετά θα μπορείτε να “ξεσκίζετε” όποιο δύσκολο τέρας βρεθεί στο δρόμο σας.

Πάρτε για παράδειγμα το Hybrid oil, που είναι και ένα από τα πιο απλά. Έχετε φτιάξει ένα στην αρχή του παιχνιδιού, και κάποια στιγμή, σε κάποιο daily σας πρέπει να φάτε ένα medium Hybrid τέρας. Συναντάτε λοιπόν, ένα medium Hybrid monster. Το ενεργοποιείτε, και μπαίνετε στη μάχη. Το τέρας δέχεται double damage και καθαρίζετε σε ελάχιστα δευτερόλεπτα.

Πάρτε το ίδιο σενάριο χωρίς να το έχετε κάνει το craft από πριν. Συναντάτε το ίδιο τέρας. Δεν έχετε το potion. Δύο σενάρια. Ή κάνετε το λάθος νούμερο 8 και χάνετε. Μαζί με εσάς και κάποια αντικείμενα όπως βόμβες, λάδια, potions κ.λπ, ή κάθεστε και φτιάχνετε εκείνη την ώρα το Hybrid oil. Μισή ώρα μετά, μπαίνετε, το κάνετε redeem, ψάχνετε το τέρας και έχει εξαφανιστεί… Πάει το daily… Άντε να το ξαναβρείτε τώρα…

Οπότε, στοκάρετε λάδια και ας τα κρατήσετε για μετά. (Προσοχή στο όριο των 200 αντικειμένων όμως)

10. Βγείτε έξω και περπατήστε

Ξέρουμε, είναι αυτονόητο, αλλά πολλοί νομίζουν ότι το The Witcher: Monster Slayer είναι δύσκολο επειδή παίζουν απλά μόνο όταν φτάνουν σε κάποιο μέρος και ελέγχουν τι υπάρχει γύρω.

Ξέρουμε πόσο πολύτιμος είναι ο χρόνος σας, και γι’ αυτό αν δεν έχετε αρκετό, το Monster Slayer δεν είναι για εσάς. Θέλει εξοικίωση με το Combat, προγραμματισμό και πολύ περπάτημα. Το πιο σημαντικό feature του early game είναι τα quests, τα οποία θέλουν και περπάτημα και grinding. Οπότε, ναι, δυστυχώς, το παιχνίδι θέλει να βγείτε έξω και να περπατήστε.

The Witcher: Monster Slayer – 10 Tips για να ξεκινήσετε σωστά
Αριστερά ο Θάνατος και δεξιά ο Θάμνος. Μήπως να ήμουν ποιητής ή μήπως Τσαρλατάνος; (!?)

Αυτές είναι οι δέκα συμβουλές μου για να έχετε μία πιο ομαλή πορεία στο παιχνίδι. Αν σας αρέσει, και θέλετε να το δείτε και σε βίντεο, αφήστε σχετικά σχόλια. Στο review μου πάντως, μέχρι στιγμής, έχω καταλήξει σε ένα συμπέρασμα. Το The Witcher: Monster Slayer είναι το πρώτο παιχνίδι στην ιστορία που είναι PAY TO LOOSE!!!!

Ας ελπίσουμε να βελτιωθεί σε πολλούς τομείς, αλλά κυρίως στη διάδραση μεταξύ των παικτών, γιατί μέχρι στιγμής την βλέπουμε μόνο στο Reddit.

Τα λέμε!

Thanos Psarras

Με λένε Θάνο, γεννήθηκα το 2000 και είχα τις πρώτες μου εμπειρίες στο gaming με το Gran Turismo στο Playstation και το Crazy Taxi στο PC. Αγάπησα το gaming, ειδικά αυτά με καλή ιστορία, και πάντα μου αρέσει να εξερευνώ τα διαμάντια της indie κοινότητας!

Related Articles

2 Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button
el Greek
X

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο. Συμφωνώντας αποδεχτείτε τη χρήση των cookies σύμφωνα με την πολιτική cookie.