Reviews

Tony Hawk’s Pro Skater 1 + 2 Review

Η χρονιά είναι 1999/2000. Είναι καλοκαίρι και έχει πολύ ζεστή για να πας έξω. Ένα παιχνίδι σου γυαλίζει στην συλλογή σου και ξέρεις ότι είναι αυτό που θα σου μείνει για μια ζωή. Αυτό το παιχνίδι είναι το Tony Hawk’s Pro Skater 1 ή μπορεί και το 2… Έτσι λοιπόν, αυτό το εκπληκτικό, ένα προς ένα Remake, μας βάζει ξανά στα πόδια αυτού του εφήβου των 90’s / early 2000’s, που δεν έβλεπε την ώρα να ανέβει στο Skate του και να αρχίσει τα κόλπα του στην πίστα.

Η Vicarious visions με την χρηματική υποστήριξη και παράγωγη της Activision, κυκλοφόρησε στις 14 Αυγούστου του 2020, το Tony Hawk’s Pro Skater 1 + 2. Ένα Remake που περίμενε με μεγάλη ανυπομονησία πολύς κόσμος, ο οποίος είχε πολλές ωραίες αναμνήσεις με τα αυθεντικά παιχνίδια. Είναι γεγονός ότι τα παιχνίδια Tony Hawk έχουν μείνει στην ιστορία και καθόρισαν μια ολόκληρη γενιά και κίνηση Skatάδων και Gamers ταυτόχρονα. Πως τα πήγε όμως ένα τέτοιο Remake το 2020; Καταφέρνει να αναστήσει το πνεύμα αυτών των κλασσικών παιχνιδιών; Πάμε να το δούμε παρακάτω πιο αναλυτικά.

Stor… Levels / Challenges

Tony Hawk’s Pro Skater 1 + 2 Review

Προφανώς Story δεν υπάρχει στα Tony Hawk’s Pro Skater Games. Αλλά ξεκινώντας το παιχνίδι και αφού επιλέξετε ή φτιάξετε ένα χαρακτήρα, επιλέγεται ανάμεσα σε 3 Tours. Το ένα περιέχει μέσα όλα τα αυθεντικά Levels απ το Tony Hawk’s Pro Skater 1. Tο άλλο τα Levels από το Tony Hawk’s Pro Skater 2. Και το τρίτο είναι μια μορφή Freestyle, όπου παίζετε όλα τα Levels και των δυο παιχνιδιών, χωρίς να υπάρχουν Objectives και απλά κάνετε σκορ πόντων και χρόνου.

Όλα τα Levels, πέρα από το Extreme Make Over στην εμφάνιση, έχουν παραμείνει πιστά στα αυθεντικά Levels. Με ελάχιστες μικρές προσθήκες και αλλαγές από την Vicarious Visions, κάνοντας κάποια σημεία πιο ενδιαφέροντα και κάποια πιο αδιάφορα.

Δυστυχώς, αν είστε βετεράνος στα παιχνίδια αυτά, δεν θα σας πάρει πάνω από 2 με 3 ώρες να ολοκληρώσετε όλα τα Tours με κάθε μια από τις πίστες τους. Όμως, ευτυχώς το παιχνίδι έχει πάρα πολλά Extra Challenges εκτός από αυτά που αντιστοιχούνε σε κάθε πίστα. Είναι Challenges που πρέπει να κάνετε με συγκεκριμένους χαρακτήρες σε συγκεκριμένες πίστες. Είναι κάποιες μοναδικές δοκιμασίες που έχει κάθε προεγκατεστημένος χαρακτήρας και άλλες που πρέπει να κάνετε σε συγκεκριμένο σημείο μιας πίστας με συγκεκριμένα tricks. Γενικώς, έχει ατελείωτο Content αν πάτε για το 100% του παιχνιδιού, και την πλατίνα από τα Trophies.

Όμως, ίσως δεν αξίζει τον χρόνο και τα χρήματα σας, αν θέλετε απλά να παίξετε μόνο τα Tours. Και να μην αφιερώσετε παραπάνω χρόνο στο παιχνίδι για να μάθετε τα μέσα και τα έξω του ή να περάστε χρόνο στα Multiplayer Modes, που θα δούμε παρακάτω.

Characters / Character Creation / Secrets

Tony Hawk’s Pro Skater 1 + 2 Review

Το Roster των χαρακτήρων που μπορείτε να επιλέξετε είναι αρκετά μεγάλο, καθώς εμπεριέχονται σχεδόν όλοι οι γνωστοί Skaters εκείνης της εποχής, σε μια εμφάνιση τους ως πλέον ενήλικες (ίσως και μεσήλικες). Βέβαια υπάρχουν και οι Secret χαρακτήρες όπως ο Εξωγήινος ή ο Officer Dick (Cameo του Jack Black). Αυτοί ξεκλειδώνονται κάνοντας πολλά και δύσκολα Challenges ή βρίσκοντας κρυμμένα μυστικά μέσα στα Levels. Μπορείτε να παίξετε με κάποιον από αυτούς ή να δημιουργήστε έναν δικό σας χαρακτήρα.

Δυστυχώς, το Character Creation είναι αρκετά φτωχό, για τα δεδομένα της εποχής αυτού του Remake. Με μόνη επιλογή τα μαλλιά, μούσια, φίλο και χρώμα δέρματος, ίσως δεν μπορέσετε να φτιάξετε την replica του εαυτού σας ή του Avatar σας όπως θα θέλατε.

Καθώς παίζεται το παιχνίδι και ολοκληρώνετε Objectives και Challenges, μαζεύετε χρήματα και ανεβαίνετε Level με το προφίλ σας. Αυτό, σας δίνει την δυνατότητα να αγοράσετε και να κερδίσετε αντικείμενα στο Shop του παιχνιδιού. Να σημειωθεί ότι δεν υπάρχουν Microtransactions και ας είναι η Activision από πίσω. Τα αντικείμενα αυτά περιλαμβάνουν από σανίδες και τροχούς του Skate μέχρι και κοσμητικά αντικείμενα για τον χαρακτήρα σας, αλλά είναι πολύ κρίμα που δεν μπορείτε να αλλάξετε εμφάνιση και αντικείμενα στους προεγκατεστημένους χαρακτήρες του παιχνιδιού, αλλά μόνο σε αυτός που έχετε φτιάξει εσείς. Αυτό κάνει το σύστημα των χρημάτων να χάνει κάπως το νόημα του, αν επιλέξετε να παίξετε με προεγκατεστημένους χαρακτήρες. Αλλά τι να κάνεις… Δεν θα δεις ποτέ τον Tony Hawk να φοράει το αγαπημένο σου μπλουζάκι και τζιν.

Gameplay / Controls

Tony Hawk’s Pro Skater 1 + 2 Review

Εάν έχετε παίξει τα αυθεντικά παιχνίδια Tony Hawk’s Pro Skater 1 και 2, τότε μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι θα βρείτε τα ίδια Controls και σε αυτό το Remake. Flip tricks, Grind tricks, Special tricks και όλα τα σχετικά είναι εδώ και μάλιστα με μια δόση από τα Tony Hawk’s Pro Skater 3 και 4. Βάζοντας μέσα στο κόλπο Wallplants και άλλα tricks, που βοηθάνε πολύ στο να συνεχίζετε και να αυξάνετε τα Combo σας, κάνοντας το Gameplay πιο ευχάριστο και ικανοποιητικό, φροντίζοντας να υπάρχει ροή στην κίνηση σας.

Βεβαία, αυτό δεν τα αποκλείει από τα έχουν λίγο τα θεματάκια τους. Ναι μεν χρειάζεστε πολλές ώρες εξάσκηση στο Freestyle mode για να μάθετε τις πίστες και την ροή των tricks, αλλά υπήρξαν μερικές φόρες που ο χαρακτήρας μου δεν ακολούθησε τις εντολές που του έδινα και ένιωθα κάποιες φόρες ότι δεν με υπάκουε. Βεβαία, αυτό ίσως οφείλετε και στο γεγονός ότι δεν είχα ξαναπαίξει κάποιο Tony Hawk’s Pro Skater στο παρελθόν. Και είναι ένα παιχνίδι που χρειάζεται λεπτή κίνηση, γρήγορα αντανακλαστικά, και καλή μνήμη πάνω στο χειριστήριο και τους συνδυασμούς των κουμπιών. Όμως, αξίζει να αναφέρω ότι τα Controls δεν ήταν τέλεια, ακόμα και αν ακολουθούσαν τις ρίζες από τα προηγούμενα παιχνίδια.

Επίσης, οι Developers ήταν αρκετά δημιουργικοί και ευγενικοί, ώστε να δώσουν την ικανότητα από τα Settings να ενεργοποιήσετε Cheats στο παιχνίδι. Αυτό δίνει μεγάλη βοήθεια στην ροή των tricks σας, καθώς δεν μπορείτε να αποτύχετε τα Combo σας εύκολα. Τα Cheats αν και είναι άκρως βοηθητικά για έναν αρχάριο, δεν είναι από μόνα τους αρκετά για να μπορέσετε να φτάσετε το παιχνίδι στο 100%. Θα χρειαστεί να ιδρώσετε στην σανιδά και στο χειριστήριο σας για να κατακτήσετε τα Controls του παιχνιδιού.

Multiplayer / Creative

Tony Hawk’s Pro Skater 1 + 2 Review

Το Tony Hawk’s Pro Skater 1 + 2 αυξάνει την διάρκεια ζωής του στην κονσόλα σας, προσθέτοντας τα δυο παραπάνω Modes. Στο Multiplayer παίρνετε τον αγαπημένο σας χαρακτήρα και αγωνίζεστε μαζί με άλλους παίκτες σε 5 Online Modes. Graffiti. Trick Attack. Tag. HORSE και Free Skate, σε όλες τις πίστες από τα δυο παιχνίδια, αλλά και σε δημιουργημένες από την κοινότητα πίστες.

Επίσης, το παιχνίδι διαθέτει κλασσικό Local Split-Screen, σε περίπτωση που θέλετε να παίξετε με έναν φίλο, οι δυο σας από μια κονσόλα. Όμως δυστυχώς, δεν μπορείτε να παίξετε με ένα φίλο σας, οι δυο σας Online, διότι το σύστημα του Online λειτουργεί με Lobby, οπότε μπορεί οποιαδήποτε στιγμή να μπει όποιος ξένος θέλει. Οπότε Online με τους φίλους σας, το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι να παίξετε μαζί τους και με άγνωστους τα παραπάνω Modes.

Επίσης, υπάρχει και Ranked επιλογή στο Online Multiplayer. Σε περίπτωση που θέλετε να πάρετε το παιχνίδι ανταγωνιστικά σε παγκόσμιο επίπεδο.

Από την άλλη, το Creative Mode αφήνει την φαντασία και την όρεξη σας να τρέξει ελεύθερη. Δίνοντας σας απίστευτη ελευθερία στην δημιουργία του δικού σας Skate Park, όπου μπορείτε αν θέλετε να μοιραστείτε με φίλους ή με άγνωστους Online. Με μερικά κοσμητικά αντικείμενα που μπορείτε να πάρετε από το Shop, δίνετε ένα χαρακτήρα και προσωπικότητα στην πίστα σας. Είναι μια πολύ ευπρόσδεκτη προσθήκη από τα παλιά Tony Hawk, αλλά με δυνατότητες του σήμερα. Αυτή η προσθήκη μπορεί να δώσει ατελείωτες ώρες Gameplay αν προφανώς σας ενδιαφέρει αυτό το Mode.

Γραφικά

Tony Hawk’s Pro Skater 1 + 2 Review

Το Engine που έχει φτιάξει εδώ η Vicarious Visions, πέρα από καλό χειρισμό, κάνει το παιχνίδι να τρέχει πάρα πολύ καλά και σταθερά (60fps), κάνοντας παράλληλα ένα απίστευτο Extreme Make Over στα γραφικά του παιχνιδιού, φέρνοντας τα στα σημερινά δεδομένα. Το Tony Hawk’s Pro Skater 1 + 2 είναι οπτικά πανέμορφο να το κοιτάς, αλλά και να ζεις σας Skater μέσα στον κόσμο του. Έχει καταφέρει να ενσαρκώσει τελεία, όχι μόνο το Feeling των κλασσικών παιχνιδιών, αλλά επίσης κάνει ένα “μαγικό κόλπο” και σε ταξιδεύει κατευθείαν σε αυτή τη δεκαετία των 90’s / early 2000’s. Εκεί που το Skating ήταν μόδα, η PopRock/ Punk έπαιζε σε κάθε ραδιοφωνικό σταθμό και όλοι φορούσαν μπλούζα Element και παπούτσι Vans.

Μια χρονομηχανή, σε ένα σύγχρονο κόσμο, όπου η κουλτούρα του Skate αποτελεί απλά μια ανάμνηση. Το Tony Hawk’s Pro Skater 1 + 2 είναι αυτή η χρονομηχανή, με τα γραφικά του το κάνουν όλο και πιο δελεαστικό για νέους και παλιούς παίκτες.

Βεβαία, βρίσκομαι και στην δυσάρεστη θέση να σας αναφέρω ότι το παιχνίδι έχει κάποια Glitches. Αρκετές φόρες κατάφερα να βγω από το Map, και πέρασα μέσα από τοίχους και εμπόδια που δεν θα έπρεπε. Όμως, όχι κάτι που μου χάλασε την εμπειρία, αλλά πιο πολύ την έκανε πιο αστεία και κωμική. Λογικά, σε κάποιο μελλοντικό Patch αυτά τα θεματάκια θα διορθωθούν.

Μουσική

Tony Hawk’s Pro Skater 1 + 2 Review

Εδώ κρύβεται η ενέργεια με την οποία τροφοδοτείτε αυτή η χρονομηχανή. Η μουσική του Tony Hawk’s Pro Skater ήταν πάντα αντιπροσωπευτική με την εποχή και την δράση του παιχνιδιού. Έτσι και σε αυτό το Remake, επιστρέφουν σχεδόν όλα τα κλασσικά κομμάτια μουσικής από τα Tony Hawk’s Pro Skater 1 και 2. Papa Roach, Reel Big Fish, Bad Religion, Dead Kennedys, Goldfinger και όλα τα κλασσικά Punk Rock συγκροτήματα με τα κομμάτια τους είναι παρόν. Μαζί με κάποιες νέες προσθήκες που είναι ευπρόσδεκτες.

Τις επιλογές των Hip hop / Trap μουσικών, τις κομματιών βρήκα κάπως αδιάφορες, με κάποιες έως και ενοχλητικές. Αλλά δεν μπορώ να γκρινιάξω πολύ, από την στιγμή που και αυτές εκφράζουν αυτή την εποχή σε ένα βαθμό. Ευτυχώς όμως, με το πάτημα του R3 κουμπιού το κομμάτι αλλάζει ακαριαία και μπαίνει κάποιο άλλο που κάνει την εμπειρία σας πιο ευχάριστη. Πάντα με βάση τα γούστα του καθενός.

Συμπέρασμα

Tony Hawk’s Pro Skater 1 + 2 Review

Nostalgia Blast στα καλύτερα της! Το Tony Hawk’s Pro Skater 1 + 2 είναι ίσως το πιο πιστό Remake που έχει βγει μέχρι σήμερα. Κάνει ελάχιστες αλλαγές και διορθώσεις στην συνταγή των αυθεντιών παιχνιδιών. Γίνεται μια μαγική χρονομηχανή που ξαναζωντανεύει εκείνη την δεκαετία στο σαλόνι σας και βγάζει τον έφηβο Skater από μέσα σας. Ότι θυμάστε από τότε είναι εδώ σε ένα πακέτο. Έτοιμο να ξεκλειδώσει αναμνήσεις και Muscle Memory από τα πρώτα δευτερόλεπτα που θα παίξετε. Όπως επίσης, παραμένει αρκετά ανοικτό και προσβάσιμο σε νέους παίκτες, που δεν έχουν ξαναπαίξει στο παρελθόν κάποιο Tony Hawk Game. Βέβαια, πρέπει να θυμάστε ότι ο χρόνος για τον βασικό τερματισμό είναι μικρός και ίσως νιώσετε κλεμμένοι χρηματικά. Αν το παιχνίδι όμως, σας κλέψει την καρδιά, δε θα αφήνετε το χειριστήριο κάτω με τίποτα.

Μας αφήνει επίσης με την επιθυμία και ελπίδα, ίσως δούμε μια μέρα ένα πιθανό Tony Hawk Pro Skater 6. Ένα sequel όπου οι fans περίμεναν και εύχονταν για χρόνια. Με ένα τέτοιο καλό Engine, την φαντασία και την δημιουργικότητα της Vicarious Visions, μια τέτοια ιδέα μάλλον δεν είναι απίστευτη.

Ευχαριστώ που διαβάσατε μέχρι το τέλος. Θα βρείτε το Tony Hawk’s Pro Skater 1 + 2 σε Ps4, Xbox One και PC μέσω του Epic Games Store. Στην τιμή των 39,99€ και 44,99€ αντίστοιχα. Και για τις Deluxe Editions είναι 10€ παραπάνω σε κάθε μια από αυτές τις τιμές.

Διαβάστε επίσης την άποψη μας για το Marvel’s Avengers, πατώντας εδώ!

Tony Hawk’s Pro Skater 1 + 2 Review

Tony Hawk's™ Pro Skater™ 1 + 2

8.5

8.5/10

Θετικά

  • Πιστό στα κλασσικά, αυθεντικά παιχνίδια
  • Υπέροχα γραφικά, μουσική και Engine
  • Εύκολα προσβάσιμο σε αρχάριους
  • Μεγάλο Roster Χαρακτήρων

Αρνητικά

  • Μικρή διάρκεια βασικού παιχνιδιού
  • Φτωχό Character Creation
  • Ελλιπές Online Multiplayer με φίλους
  • Κάποια Glitches και ιδιαιτερότητες στα Controls

Orestis Syrianoglou

Μεγάλος fan των indie games και ανοιχτός σε προτάσεις παιχνιδιών που έχουν φτιαχτεί με μεράκι, νιάξιμο και στοργή. Έχω ένα παλιό καναλάκι στο youtube και ένα στο twitch όπου streamάρω κάθε τετάρτη στις 16:00. Ανοιχτός σε κουβέντα και συζητήσεις.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button
el Greek
X

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο. Συμφωνώντας αποδεχτείτε τη χρήση των cookies σύμφωνα με την πολιτική cookie.