Game ReviewsReviews

Valheim Early Access Review

Εξερεύνησε τη χώρα όπου οι εκλεκτοί του Odin παίζουν Minecraft!

Όταν είδα για πρώτη φόρα το Valheim σκέφτηκα ότι αυτό το παιχνίδι μπορεί να μου προσφέρει όλα όσα αγαπάω στο gaming. Την αίσθηση της περιπέτειας, την αγωνία της ανακάλυψης, την ομαδικότητα, τη δυσκολία της απλότητας, την έξαψη του να κατακτήσεις ένα στόχο ώστε να προχωρήσεις στον επόμενο. Όταν ξεκίνησα να παίζω είδα πως όσα προσδοκούσα ήταν εκεί, μέσα σε ένα viking based set up, όπου στοιχεία από διάφορα παιχνίδια αναμειγνύονται, συνθέτοντας ένα άκρως εθιστικό survival sandbox.

To Valheim δημιουργήθηκε από μια ομάδα πέντε ατόμων της μικρής Σουηδικής εταιρίας με το όνομα Iron Gate Studio. Κυκλοφόρησε σε alpha version τον Ιούνιο του 2018  και σε early access από την Coffee Stain Studios στις 2 Φεβρουαρίου του 2021. Διατίθεται για PC (Windows & Linux) μέσω Steam. Είναι το πρώτο παιχνίδι της Iron Gate Studio, η οποία φαίνεται να μπήκε πολύ ζεστά στο χώρο δημιουργώντας ένα πολλά υποσχόμενο προϊόν, που μπορεί να εξελίσσεται συνεχώς με την απαραίτητη υποστήριξη και να συνεχίσει να βρίσκεται στην κορύφη του είδους του και όχι μόνο. Σε μόλις ένα μήνα από την κυκλοφορία του, το παιχνίδι ξεπέρασε σε πωλήσεις τα 5.5 εκατομμύρια αντίτυπα και τη στιγμή που γράφεται αυτό το review, βρίσκεται στο top 10 Most Played του Steam, με το All-Time Peak του σε χρήστες να ξεπερνά τις 500.000!

Για μια θέση στη Valhalla

Το Valheim λαμβάνει χώρα σε ένα κόσμο όπου ως πεσόντες πολεμιστές, επίλεκτοι του θεού-πατέρα της Σκανδιναβικής μυθολογίας Odin, καλούμαστε να αποδείξουμε ότι οι πύλες της Valhalla αξίζει να ανοίξουν για εμάς. Το ταξίδι μας ξεκινά στη μέση του πουθενά, σε ένα κόσμο ανεξερεύνητο και μας βρίσκει εντελώς γυμνούς και απροστάτευτους. Με μόνη βοήθεια τις συμβουλές από το κοράκι Hugin, πρέπει να ακολουθήσουμε τα ένστικτα μας για επιβίωση, ώστε από το τίποτα να γίνουμε ισχυροί και να νικήσουμε τους ορκισμένους εχθρούς του Odin για να κερδίσουμε τη θέση μας στον παράδεισο των αρχαίων Σκανδιναβών.

Valheim Early Access Review

Ένα πολύ απλοϊκό σενάριο, που βρίσκεται εκεί απλά και μόνο για να μας δώσει μια εξήγηση ως προς το γιατί κάνουμε όσα κάνουμε στο παιχνίδι και εξυπηρετεί με την ουσιαστική ανυπαρξία του το open world στοιχείο του παιχνιδιού, που μας καλεί να το εξερευνήσουμε και να επιβιώσουμε ενάντια σε οτιδήποτε εμφανιστεί στο δρόμο μας. Από την κακοκαιρία και τις άγριες θάλασσες, μέχρι τυχαίες επιθέσεις από τέρατα στη βάση μας και μάχες με τεράστια bosses, κάνοντας κάθε στιγμή στο Valheim να είναι μια πρόκληση.


Πωτς γκένεν αυτό;

H βασική αρχή του gameplay του παιχνιδιού είναι “Φτιάξε το εργαλείο, μάζεψε τα υλικά, στήσε το καταφύγιο σου, σκότωσε τα τέρατα.” Κάθε πτυχή είναι αποδοσμένη πολύ απλά, χωρίς κάποια φοβερή καινοτομία και ακόμα και μετά από 200+ ώρες που έχω στο παιχνίδι, δεν μπορώ να βρω τρόπο να σας εξηγήσω τι είναι αυτό που σε κάνει να θες να παίξεις τόσο πολύ, αλλά θα προσπαθήσω. Για αρχή να σας πω πως η πραγματική καινοτομία είναι το πόσο αρμονικά έχουν συνδυαστεί τα κομμάτια του gameplay μεταξύ τους, που κάνουν τον παίχτη αντί να σκεφτεί πως όλα αυτά τα έχει ξαναδεί, να νιώθει ότι παίζει πολλά διαφορετικά  παιχνίδια ταυτόχρονα.

Ο δρόμος του Μάστορα

Όλα ξεκινούν με ένα ξύλινο σφυρί και ένα πάγκο εργασίας. Χάρη σε αυτά τα δύο μπορείς να φτιάξεις το σπίτι σου και οποιοδήποτε άλλο εργαλείο ή όπλο θα ξεκλειδώσεις αργότερα. Υπάρχουν κι άλλα αρχικά αντικείμενα που θα φτιάξεις άμεσα, αλλά αυτά τα δύο θα τα χρειάζεσαι συνέχεια, ακόμα και στην απλή, πρώτη μορφή τους. Εδώ οι developers έχουν δώσει μεγάλη βάση στα physics του παιχνιδιού. Δεν είναι κάτι που συναντάμε πρώτη φορά, αλλά ο ρεαλισμός και η λεπτομέρεια αποτελούν πολύ σημαντικό στοιχείο του Valheim και έχουν αρκετό βάθος. Η βροχή δημιουργεί ζημιά στα κτήρια, το βάρος και η αντοχή του υλικού παίζει μεγάλο ρόλο. Η στήριξη και τα θεμέλια του οικοδομήματος θέτουν τα όρια του μεγέθους. Ο καπνός από τη φωτιά ανεβαίνει προς τα επάνω, ψάχνοντας διέξοδο, αλλιώς γεμίζει το δωμάτιο. Με μερικές επιλογές, αλλά πολλούς συνδυασμούς που εμπλουτίζονται στην πορεία του παιχνιδιού, καθώς ανακαλύπτουμε νέα πράγματα και ξεκλειδώνουμε νέες τεχνολογίες, ο μόνος περιορισμός για το τι μπορεί να χτίσει κάποιος είναι η φαντασία του. Επίσης, παρά την απλότητα του, ο μηχανισμός χτισίματος είναι κάτι που ο παίχτης μαθαίνει εύκολα, αλλά δύσκολα τελειοποιεί, κάνοντας το συγκεκριμένο τομέα του παιχνιδιού άξιο να ασχοληθεί κανείς μαζί του εκτεταμένα. Αξίζει να αναφερθεί πως το κομμάτι του crafting δεν μένει μόνο στα κτήρια, αλλά επεκτείνεται σε όπλα, εργαλεία, μαγειρική και άλλα.

Ο δρόμος του συλλέκτη

Για οτιδήποτε κι αν θέλουμε να κάνουμε στο παιχνίδι χρειάζονται υλικά. Και εδώ η απλότητα συνδυάζεται με τον πλουραλισμό, κάνοντας το λεγόμενο farming ευχάριστο και πολλές φορές περιπετειώδες.  Συλλογή αντικειμένων από το έδαφος, κυνήγι, ψάρεμα, καλλιέργεια της γης, λατόμηση, κόψιμο δέντρων ακόμα και κτηνοτροφία δίνουν μια έντονη νότα ρεαλισμού στο πως μαζεύουμε ότι χρειαζόμαστε στο Valheim και πλασάρουν όμορφα το survival στοιχείο του παιχνιδιού.

Valheim Early Access Review

Ο δρόμος του πολεμιστή

Με ένα πολύ απλό μηχανισμό μάχης που περιγράφεται με τις λέξεις block & attack, θα φανταζόταν κανείς πως σε αυτό το τομέα το παιχνίδι χολώνει. Ειδικά με τη σχεδόν πλήρης απουσία special abilities, την έλλειψη character classes, τον κοινό εξοπλισμό για όλους και τον μικρό ρόλο που παίζει το επίπεδο των skills, θα μπορούσαμε να πούμε πως οι μάχες στο Valheim είναι βαρετές… Σωστά? ΟΧΙ! Ξέρω πως το έχω πει ήδη πολλές φόρες, αλλά το παιχνίδι αυτό είναι η επιτομή του “Less is more”. Το σύστημα μάχης είναι τόσο όσο, ώστε να είναι σημαντικό, ενδιαφέρον και να κάνει το παιχνίδι ανταγωνιστικό, χωρίς όμως να κλέβει από τα υπόλοιπα κομμάτια του. Σε συνδυασμό με το πολύ καλό ΑΙ των εχθρών, οι οποίοι ακολουθούν τακτικές και δεν κάνουν προβλέψιμες κινήσεις όταν μπορούν, καθώς και την ύπαρξη stealth προσέγγισης για τον παίχτη, το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει ευχάριστα. Για τους λάτρεις του πολέμου και των περίπλοκων συστημάτων μάχης, πρέπει να θυμίσω ότι πρόκειται για ένα early access παιχνίδι, το οποίο ακόμα φτιάχνεται και βάση των ανακοινώσεων της εταιρίας που θα δούμε πιο κάτω, αυτός αλλά και άλλοι τομείς του παιχνιδιού θα εμπλουτιστούν στο μέλλον.

Όταν η φύση σε καλεί να κάνεις λίγα, αλλά εσύ κάνεις τα πάντα!

Ο δρόμος του εξερευνητή

Όπως κι αν έχεις φανταστεί τον εαυτό σου να παίζει Valheim, ένα είναι σίγουρο… Θα ταξιδέψεις! Δεν εννοώ μόνο πνευματικά μέσα από το παιχνίδι, αλλά κυρίως κυριολεκτικά. Κάθε server είναι διαφορετικός καθώς το παιχνίδι χρησιμοποιεί την τεχνολογία “procedurally generated world”, που είναι μια μέθοδος δημιουργίας δεδομένων αλγοριθμικά και στα βιντεοπαιχνίδια φτιάχνει αυτόματα μεγάλο μέρος του content. Στην προκειμένη περίπτωση το χάρτη. Ταξιδεύοντας μέρα και νύχτα, με τα πόδια, σχεδίες ή πλοία, μέσα από καταιγίδες και χιονοθύελλες, από περιοχή σε περιοχή (biomes), θα αντιμετωπίσουμε διαφορετικούς εχθρούς και θα ανακαλύψουμε όλη την έκταση που έχει δημιουργηθεί αποκλειστικά για τον server του κάθε παίχτη ξεχωριστά. Κάθε κομμάτι του gameplay θα μας χρειαστεί καθώς εξερευνούμε τον κόσμο και μέσα από την εξερεύνηση θα βρούμε τα μέσα για να εξελίξουμε τον χτίστη, τον συλλέκτη και τον πολεμιστή μέσα μας!

Valheim Early Access Review

Δρόμοι όμορφοι αλλά σύντομοι

Θέλω να είμαι δίκαιος καθώς φτάνω στο κομμάτι της διάρκειας του Valheim. Το content είναι λίγο, αλλά το παιχνίδι δεν είναι μικρό. Μπορεί να απασχολήσει τον παίχτη για αρκετό καιρό, αλλά θα τον φέρει πολύ σύντομα στην κατάσταση όπου επί της ουσίας θα κάνει κάθε μέρα τα ίδια πράγματα όλο και καλύτερα. Το σενάριο μπορεί να εξυπηρετεί το “κάνε ότι θες” στοιχείο του παιχνιδιού, την ίδια στιγμή όμως, χωρίς side quests και με το main quest line να είναι πέντε αποστολές που σου λένε να νικήσεις ένα αντίστοιχο αριθμό από bosses, χωρίς αυτό να επιφέρει κάποια ουσιαστική αλλαγή όταν επιτέλους το κάνεις, μπορεί να χαλάσει τον παίχτη που ψάχνει για αρχή, μέση και τέλος. Δεν μπορώ εύκολα να σας πω πόσο θα διαρκέσει το Valheim, γιατί το παιχνίδι έχει μόνο αρχή. Το τέλος του είναι άποψη. Εάν όμως πούμε πως τέλος σημαίνει το να δεις κάθε πτυχή του content και να τελειώσεις το σενάριο, τότε το Valheim είναι μικρό, έχει ένα μεγάλο αρνητικό σε αυτό το κομμάτι και δικαίως το έχουμε… αδικήσει. Γιατί; Όχι μόνο επειδή είναι ακόμα σε early access και αναμένουμε πολλές αλλαγές και προσθήκες, αλλά και επειδή οι ίδιοι οι developers δε το έφτιαξαν με το σκεπτικό του να παίξουμε για να το τερματίσουμε. Είναι ξεκάθαρα άποψη των δημιουργών που το παιχνίδι είναι τόσο μικρό, αλλά και τόσο μεγάλο την ίδια στιγμή. Ένα ρίσκο που πήραν το οποίο μπορεί να τους βγει, καθώς προσθέτουν πράγματα, την ώρα που εκείνο ήδη παίζεται και δημιουργεί fan base, αλλά μπορεί και να τους κάψει, ακόμα κι αν καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να κάνουν το εγχείρημα τους να δουλέψει. Το Valheim τάζει πολλά με ένα δυνατό και ιδιαιτέρο σφηνάκι. Μόλις όμως το πιεις ζητάς αμέσως κάτι ακόμα από το barman. Είσαι διευθετημένος να πιεις μια από τα ίδια, μέχρι να σκαρφιστεί κάτι νέο, αλλά θα είσαι ακόμα εκεί όταν θα το έχει έτοιμο; Θα είναι πάλι σφηνάκι; Και πόσο γρήγορα μπορεί να σου ετοιμάζει καινούργια για να σε κρατήσει στο μαγαζί;

Οι χρόνοι που ακολουθούν δίνουν μια εικόνα, αλλά θυμίζω πως τα νέα πράγματα που θα δει κάποιος καθώς συμπληρώνει αυτές τις ώρες παιχνιδιού θα έχουν τελειώσει προ πολλού…
Main Story Line: 50h
Main Story + Extras: 85h
100% Completed: 135h

Valheim

Να σημειώσω επίσης πως για όσους διψάνε για bonus content και δεν έχουν πρόβλημα να βαδίσουν στα μονοπάτια του αγνώστου, υπάρχουν διάφορα ανεπίσημα mods, τα οποία προσθέτουν αρκετό υλικό, αλλά από τη στιγμή που δεν είναι από τη δημιουργό εταιρία μπορεί να μη λειτουργούν τέλεια, να δημιουργούν πρόβλημα στο πόσο καλά τρέχει το παιχνίδι με αυτά ενεργά και γενικά να μην είναι συμβατά με αυτό που έχουν oι developers στο μυαλό τους, αλλάζοντας εν τέλει την ιδέα πίσω από το έργο. Εάν ωστόσο παίζεται σε dedicated server με φίλους, αυτά τα mods δεν μπορούν να περαστούν στο server σας.

Αυτό είναι απλά μια πληροφορία που αναφέρω και σε καμία περίπτωση δεν μπαίνει στα αρνητικά ή θετικά στοιχεία του παιχνιδιού.

Η ζωή είναι μικρή, φέρε και τους φίλους σου μαζί!

Το Valheim είναι ένα single player παιχνίδι που μπορεί όμως να παιχτεί εξολοκλήρου με παρέα. Κάθε server χωράει έως 10 παίχτες την ίδια στιγμή, αλλά στην περίπτωση που η ομάδα δεν έχει dedicated server, θα πρέπει κάθε φορά ο ίδιος host να είναι στο παιχνίδι για να συνεχίσετε στον ίδιο χάρτη. Στην περίπτωση που θέλετε να παίξετε το παιχνίδι αποκλειστικά με μια ομάδα, ο dedicated server είναι μονόδρομος, εκτός εάν έχετε συγκεκριμένο χρονικό πρόγραμμα με το οποίο παίζετε και ο πρώτος host είναι πάντα online. Οι dedicated servers γενικά σας λύνουν τα χέρια και αφήνουν τα μέλη της ομάδας πιο ελεύθερα στις ώρες που θέλουν να παίξουν, αλλά έχουν και αυτοί τα θεματάτια τους. Τα κυριότερα προβλήματα είναι το ότι ο server τρέχει όλες τις ώρες, ακόμα και όταν οι παίχτες δεν παίζουν, πράγμα που σημαίνει πως τέρατα μπορεί να επιτεθούν σε βάσεις όταν κανείς δεν είναι εκεί για να αμυνθεί, ο χρόνος κυλάει κανονικά και οι καιρικές συνθήκες κάνουν τον κύκλο τους, με ότι αυτό συνεπάγεται και κάποιοι παίχτες από την ομάδα μπορεί να ξεφύγουν από τους υπόλοιπους όσο αναφορά τα πράγματα που έχουν ανακαλύψει. Άρα χρειάζεται συντονισμός και συνεννόηση ώστε να είναι όλοι στη ίδια σελίδα.

Από εκεί και πέρα, το ομαδικό παιχνίδι στο Valheim προσθέτει. Από το να βάλετε role playing στοιχεία με την παρέα σας και κανόνες γύρω από τους ρόλους σας, μέχρι το να ανεβάσετε το επίπεδο δυσκολίας των τεράτων ώστε το παιχνίδι να γίνει πιο ανταγωνιστικό (τα τέρατα και τα bosses δυναμώνουν βάση τον αριθμό παιχτών που αντιμετωπίζουν), ένας παίχτης στο Valheim θα περάσει καλύτερα μέσα σε μια ομάδα, από ότι παίζοντας μόνος του. Για τους ανταγωνιστικούς, υπάρχει και η PvP λειτουργία που ενεργοποιείται με το πάτημα ενός κουμπιού, αλλά εκεί ο “Δρόμος του Πολεμιστή” είναι γεμάτος λακκούβες, καθώς η απλότητα του συστήματος μάχης και εξέλιξης του κάθε χαρακτήρα δεν προσφέρει τον απαιτούμενο πλουραλισμό στη στρατηγική που απαιτείται για μάχες μεταξύ παιχτών. Έχει κάτι έξτρα που προσδίδει στο παιχνίδι, αλλά φτάνει σε τέλμα πολύ γρήγορα.

Valheim

Τι θα δεις…

To Valheim είναι ένα παιχνίδι χαμηλής ανάλυσης, με πολύ βασικές υφές και λεπτομέρειες, αλλά δε χάνει σε εικόνα, καθώς χρησιμοποιεί άλλα οπτικά εφέ για να δώσει μορφή στον κόσμο του. Μπορεί οι χαρακτήρες να μην έχουν όμορφες και ρεαλιστικές λεπτομέρειες, τα αντικείμενα να είναι πολύ βασικά και τα μοντέλα τους να είναι απλά αναγνωρίσιμα ως προς αυτό που παρουσιάζουν, αλλά η προσεκτική και άψογη χρήση των lightening και bloom effects, σε συνδυασμό με το landscape generation του παιχνιδιού, δημιουργούν πολύ όμορφες εικόνες που σε κάνουν να αγναντεύεις τα τοπία που απλώνονται μπροστά στα μάτια σου! Η ατμόσφαιρα που δημιουργείται στο Valheim κάνει ακόμα και παιχνίδια υψηλής ευκρίνειας να το ζηλεύουν.

…και τι θα ακούσεις

Το soundtrack του παιχνιδιού έχει κάνει ο Patrik Jarlestam της Solidsounds , ένας Σουιδοαυστραλός μουσικός. Μια folk/ambient/metal παραγωγή που δένει απόλυτα με την ατμόσφαιρα και βοηθάει στο να αποδοθεί στον παίχτη η καλλιτεχνική πλευρά του Valheim. Κάθε biome και  boss fight έχει το δικό του track, καθώς επίσης υπάρχει ξεχωριστό main theme, μουσική για τη βάση, το ταξίδι με πλοίο και τα events, όπου τέρατα επιτήθονται στους παίχτες.

Τα sound effects είναι επίσης πολύ όμορφα και όχι απλά δένουν με την ατμόσφαιρα, αλλά λένε τη δική τους ιστορία, καθώς τα μουγκρητά των τεράτων στο Σκοτεινό Δάσος και τα ουρλιαχτά των λύκων στο Βουνό προειδοποιούν για την εμφάνιση τους, συνθέτοντας μια αίσθηση κινδύνου στο μυαλό του παίχτη και δεν είναι εκεί μόνο για να γεμίζουν το κενό. Αρκεί τα ελάφια να μην έκαναν σαν σκύλοι που ζευγαρώνουν και όλα θα ήταν υπέροχα…

And what now?

Valheim

Οι δημιουργοί έχουν ανακοινώσει το πλάνο τους για τον εμπλουτισμό του content χωρίς πολλές λεπτομέρειες, αλλά δείχνοντας πως κρατάνε το κεφάλι χαμηλά, παρά την απότομη και άμεση επιτυχία. Αναφέρουν πως πρώτα από όλα τους ενδιαφέρει να κάνουν το παιχνίδι τους να δουλεύει σωστά και υπόσχονται αργά, αλλά σίγουρα βήματα με αρκετό έξτρα υλικό να προστίθεται στο μέλλον. Εξάλλου ήδη στο παιχνίδι υπάρχουν περιοχές κενές, έτοιμες να δεχτούν το δικό τους content και μένει να δούμε εάν το Valheim μπορεί να μεγαλώσει σωστά και να δώσει το κάτι παραπάνω, εκτός από νέα τέρατα, υλικά και κατασκευές.

Βάση των όσων μπορούμε να καταλάβουμε από το ήδη υπάρχον content, τα παραπάνω updates αναφέρονται στα εξής…

Hearth and Home Improvements: Εμπλουτισμός του content όσο αφορά το χτίσιμο κτηρίων και το στήσιμο βάσεων. Ο ίδιος ο Henrik Törnqvist, συνιδρυτής της Iron Gate Studio, έχει δηλώσει επίσης πως θα δώσουν βάση στο κομμάτι της προετοιμασίας φαγητού.

Cult of the Wolf: Update στο σύστημα μάχης και πιθανόν και στα παρελκόμενα αυτού, όπως τα skills, τα abilities, η χρήση όπλων και πανοπλιών, αλλά και το exploration.

Saga Worthy Seas, Even More Ships: Περισσότερα πλοία για να εξερευνήσουμε τις θάλασσες και το Ocean biome, αλλά και περισσότεροι λόγοι για να θέλουμε να το κάνουμε.

New Biome- Voyage to the Mistlands: Εμπλουτισμός του έως τώρα άδειου biome, Mistlands. Αυτό προφανώς σημαίνει και νέα τέρατα, boss, υλικά και εξοπλισμός.

Όσο για τα υπόλοιπα που αναφέρεται πως θα έρθουν μελλοντικά στο παιχνίδι μπορούμε να καταλάβουμε αναφορές στο multiplayer, events, νέους NPC και αναβάθμιση των ήδη υπαρχόντων, εμπλουτισμός και άλλων biomes και παρουσίαση νέων.

Εν τέλει

Το Valheim είναι ένα πολύ καλό παιχνίδι το οποίο κοστίζει στο Steam 16.79€. H τιμή του είναι χαμηλή για αυτά που έχει να δώσει στον παίχτη, ακόμα κι αν αύριο η Iron Gate Studio ανακοίνωνε πως δε θα βγάλει τίποτα άλλο για αυτό και πως ότι είδαμε… είδαμε. Ο ντόρος που έχει δημιουργηθεί γύρω από το game δικαιολογείται  και αξίζει σίγουρα να το πάρετε και να ασχοληθείτε μαζί του, ακόμα κι αν δε σας κρατήσει για καιρό.

Το παιχνίδι είναι εθιστικό και με ότι θετικό κι αν σημαίνει αυτό σαν τίτλος, έρχεται με ένα μεγάλο αρνητικό. Με το περιορισμένο του content να τελειώνει γρήγορα, έπειτα περιμένεις τα updates με ανυπομονησία και όχι με υπομονή. Θέλεις να περιμένεις ώστε να δεις κάτι νέο σε ένα παιχνίδι που σου αρέσει; Όταν θα βγει θα είσαι σε φάση να το ξαναπιάσεις; Κι αν είσαι, θα είναι αρκετό το νέο content ώστε να το χαρείς και να σου θυμίσει γιατί σου άρεσε τόσο πολύ το Valheim;

Όσο για το θέμα της ιστορίας και της πλοκής, δεν ξέρω εάν μπορούμε να περιμένουμε διόρθωση. Προσωπικά μου μοιάζει με άποψη των δημιουργών το να έχει το παιχνίδι ένα τόσο άμεσο, απλό και σχεδόν ανούσιο σενάριο. Μια άποψη που καταλαβαίνω σε τι εξυπηρετεί, αλλά δεν μπορώ να τη δω ως επιτυχία ή ως κάτι θετικό. Αφού υπάρχει πρέπει να το κρίνουμε για αυτό που είναι.

Valheim Early Access Review
Valheim Early Access Review

Valheim (Early Access)

7.8

7.8/10

Θετικά

 • Απλοί και έξυπνοι μηχανισμοί
 • Εξαιρετική αμόσφαιρα
 • Υπέροχο Soundtrack
 • To the point survival εμπειρία
 • Όλα τα παραπάνω βελτιώνονται με co-op
 • Προσιτή τιμή

Αρνητικά

 • Ουσιαστικά ανύπαρκτο περιεχόμενο και σενάριο
 • Μεγάλα διαστήματα χωρίς προσθήκη σημαντικών updates
 • Πιθανή έλλειψη ενδιαφέροντος πολύ γρήγορα
 • Πολύ κακό optimization
 • Ο ήχος από τα ελάφια....

Χρήστος Καπάνταης

Commander Guts/ KaPandice / Bearded Guts Είμαι ο Χρήστος για όσους δεν με ξέρουν. Αγαπώ τα Games, την αρθρογραφία και έχω OCD. Είμαι μεγάλος θαυμαστής του καλού game design και λάτρης των αψεγάδιαστων voice overs. Επίσης, έχω ακόμα αφίσα Metal Gear Solid 1 στο δωμάτιο μου. Τέλος, έχω κόλλημα με τα νομικά όσων αφορά τα games. Παίζω από 4 χρονών και είμαι 32. Έχω δουλέψει σε διάφορα Ελληνικά gaming μεσα, και μέσω του Gamesenpai.gr βρήκα το ρόλο που μου ταιριάζει. Να αγαπάω αυτό που κάνω.Θα με βρείτε παντού και πάντα, ειδικά όμως στο facebook. Αγαπημένο μου αντικείμενο: Οι κάλτσες Pikachu/Αγαπημένη Κονσόλα: PSX/Αγαπημένο Game: Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots/Αγαπημένο Anime: Slam Dunk

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο. Συμφωνώντας αποδεχτείτε τη χρήση των cookies σύμφωνα με την πολιτική cookie.