Villain Showcase #1

Έχοντας διαβάσει αρκετά manga και έχοντας δει αρκετά anime συνάντησα αρκετούς ανταγωνιστικούς χαρακτήρες που μου έκαναν εντύπωση. Σε αυτήν την σειρά άρθρων θα παρουσιάζω αυτούς τους χαρακτήρες και θα τους αναλύω. Σκεφτόμουν αρχικά να κάνω μια λίστα του τύπου top 10 αλλά θεώρησα ότι οι κριτικές ,όντας αρκετά εκτενείς ,θα κουράζαν τους αναγνώστες λόγω μεγάλης έκτασης του άρθρου. Επίσης να σας προειδοποιήσω :
-SPOILER ALERT-


Dou Haguro-Wolf Guy : Wolven Crest

Ξεκινάμε λοιπόν με έναν μαθητή λυκείου. Όχι όμως έναν οποιοδήποτε μαθητή. Ο Dou είναι γιος Yakuza και ο διάδοχος της οργάνωσης. Ο ίδιος διοικεί την δικιά του συμμορία μέσα στο σχολείο και τρομοκρατεί τους πάντες. Ο ίδιος, υπερβολικά ανεπτυγμένος για την ηλικία του , χαρακτηρίστηκε από πολλούς ως τέρας. Αυτό οφείλεται και στο γεγονός ότι όταν ήταν μικρός ο πατέρας του του είπε πως οι άνθρωποι είναι υποχείρια του φόβου τους και γι΄ αυτό ο Haguro έμαθε να είναι πάντα ψυχρός και ανέκφραστος. Οποτεδήποτε αντιληφθεί κάτι ως απειλή, δεν σταματάει μέχρι να το εξολοθρέψει ή να το υποτάξει. Σε ηλικία περίπου 11 ετών σκότωσε κάποιους επίδοξους εκτελεστές , μόλις βγήκε από το νοσοκομείο που νοσηλευόταν λόγω της απόπειρας δολοφονίας από τους προαναφερθέντες. Τότε συνειδητοποίησε ότι δεν ήταν αυτός τέρας αλλά οι άλλοι δειλοί.

Αυτό που μου έκανε πραγματικά εντύπωση στον Haguro είναι η εξέλιξη του χαρακτήρα του. Αρχικά παρουσιάζεται ως ένας βίαιος και επιβλητικός νταής που τρομοκρατεί το σχολείο με την συμμορία του, θεωρώντας τους πάντες δειλούς και ασήμαντους. Τα πράγματα αρχίζουν όμως να αλλάζουν όταν ο πρωταγωνιστής Akira Inugami ( ο οποίος εν αγνοία όλων είναι λυκάνθρωπος) εμφανίζεται στο σχολείο και αμφισβητεί την κυριαρχία του και γελοιοποιεί τα τσιράκια του . Τότε εμφανίζεται ο ίδιος και χαράζει την λέξη «κοπρίτης» στην πλάτη του πρωταγωνιστή με τον σουγιά του. Παρ΄ αυτά ο πρωταγωνιστής παρέμεινε απτόητος. Μετά από αρκετά μακάβρια γεγονότα , ο Haguro αρχίζει να υποπτεύεται ότι κάτι δεν πάει καλά με τον Inugami και τον ακολουθεί ελπίζοντας να βρει απαντήσεις στα ερωτήματά του. Όταν τελικά βλέπει για πρώτη φορά τον μεταμορφωμένο Inugami τρομοκρατείται και αρχίζουν να εμφανίζονται τα συναισθήματά του. Αρχίζει να αποκτά εμμονή με τον Akira. Ένα διάπλατο, διεστραμμένο χαμόγελο σχηματίζεται μόνιμα στο πρόσωπό του .
Η εμμονή του κορυφώνεται όταν βιάζει και σκοτώνει βίαια το πρώην δεξί του χέρι επειδή τον είδε να μίλα με τον Inugami . Όταν εκείνος επανέρχεται στη ζωή ως λυκάνθρωπος (από λάθος του Akira) ζητά εκδίκηση , βρίσκει τον Dou και του επιτίθεται σκοτώνοντας του σωματοφύλακές του. Όταν ο Haguro καταφέρνει να σκοτώσει το τέρας , κάτι αλλάζει μέσα του. Αρχίζει να πιστεύει ότι είναι η τελευταία ελπίδα της ανθρωπότητας ενάντια στα τέρατα και βάζει στόχο της ζωής του να εξολοθρέψει τον Inugami. Είναι εμφανής και η ωρίμανση του χαρακτήρα του . Το ψυχωτικό χαμόγελο αντικαθίσταται από ένα σκοτεινό και υπολογιστικό βλέμμα με ένα σατανικό λιγότερο υπερβολικό χαμόγελο. Επίσης πλέον είναι και πιο μεθοδικός , αφού αποφασίζει αρχικά να αποδυναμώσει το πνεύμα του Akira, ενώ παράλληλα αναζητά τις αδυναμίες του. Μαζί με τον χαρακτήρα του αναπτύσσεται και η ανηθικότητά του . Δεν διστάζει να απαγάγει και να βιάσει την αγαπημένη του πρωταγωνιστή και να ανεβάσει βίντεο με τα σκηνικά στο ίντερνετ , καταστρέφοντας έτσι το μέλλον της, έχοντας ως στόχο να αναγκάσει τον Akira να έρθει να τον αντιμετωπίσει, φροντίζοντας ότι είναι η νύχτα που ο πρωταγωνιστής είναι όσο πιο αδύναμος γίνεται. Επιπλέον βλέπει παραισθήσεις από τα άτομα που σκότωσε και συνδιαλέγεται μαζί τους.
Γενικά πρόκειται για ένα απάνθρωπο κάθαρμα που αποσκοπεί να επιβάλλει την κυριαρχία του παντού , ενώ κυβερνάει με σιδερένια γροθιά την συμμορία του. Μεταξύ άλλων έκοψε το δάχτυλο από ένα τσιράκι του για ανυπακοή βαρώντας το με το δαχτυλίδι του, ενώ αργότερα σκότωσε τον αδερφό του ίδιου κατηγορώντας τον Akira. Επίσης φρόντισε να παρέχει όπλα στον οργισμένο αδερφό για την εκδίκησή του , προκαλώντας έτσι school shooting, με πολλούς νεκρούς. Αργότερα ο ίδιος ρ’ιχνει με οπλοβομβίδα στο σχολείο αφήνοντας νεκρούς, τραυματίες και πολλές ζημιές.

Μπορώ να πω πως δεν το περίμενα αλλά ο Haguro αποδείχθηκε ένας αρκετά απολαυστικός κακός. Αρχικά μου προκάλεσε αποστροφή , θεωρώντας ότι δεν θα εξελιχθεί ιδιαίτερα και απλώς θα παραμείνει ένας ανέκφραστος παλιάνθρωπος που διοικεί νταήδες. Μπορώ να πω ότι αρχικά εξεπλάγην όταν προκάλεσε το school shooting . Έπειτα από αυτό ξαφνιάστηκα όταν τον είδα να χαμογελάει από τον φόβο του μιας και το χαμόγελό του ήταν ανησυχητικό. Μπορώ να πω ότι η δεύτερη φάση με κούρασε καθώς το μόνο που έβλεπα είναι ένας μυώδης τύπος με ένα ψυχωτικό χαμόγελο να μιλάει για το ίδιο άτομο ξανά και ξανά( με εξαίρεση ορισμένες σκηνές). Άρχισα να το απολαμβάνω όταν πλέον ωριμάζει και θα μπορούσα να πω ότι μετατρέπεται σε έναν διεστραμμένο φιλόσοφο με την δικιά του άποψη για την ανθρωπότητα. Η τελική μάχη ήταν πολύ καλή και γεμάτη συναίσθημα με τον Haguro να εξαπολύει όλο το μίσος του για το «τέρας» που αντιμετωπίζει. Το τέλος του ήταν ταιριαστό. Ο ίδιος καρφώθηκε πάνω στο σπαθί του , το οποίο είχε μπήξει στον Inugami, αφού είδε ξανά την πραγματική του μορφή. Καθώς πεθαίνει βλέπει τις ψυχές των θυμάτων του να εμφανίζονται και να τον τραβάνε στην κόλαση.

Αν δεν έχετε διαβάσει το Wolf Guy να το διαβάσετε , είναι μια ενδιαφέρουσα ιστορία με δράση ,μυστήριο, δράμα και ρομάντζο. Βέβαια προσοχή ! Το manga ξεχειλίζει από ενήληκο περιεχόμενο. Βία, γυμνό,σεξ, διαμελισμοί και ναρκωτικά συναντώνται σε όλη την έκταση του έργου. Απολαύστε υπεύθυνα.

Comments

comments

Kώστας Μπεσίνας

Casual Gamer και μεγάλος φαν του Dark Souls. Έχοντας διάβάσει αρκετά manga αποφάσισα να αρχίσω να τα προτείνω και στους υπόλοιπους.