Reviews

WWE 2K22 Review

Χτυπάει πραγματικά διαφορετικά!

Μετά την αντικειμενικά παταγώδη αποτυχία που κατάφερε να είναι το WWE 2K20, και μετά από ένα μικρό και ευχάριστο διάλειμμα που άκουγε στο WWE 2K Battlegrounds, ήρθε η ώρα για την μεγάλη επιστροφή. H 2K Games επιστρέφει με έναν νέο “προσομοιωτή πάλης”, προσπαθώντας να ξεφύγει από την προηγούμενη ρετσινιά. Ώρα να δούμε αν κατάφερε το WWE 2K22 να σηκώσει την ζώνη του παγκόσμιου πρωταθλητή ή να καταλήξει με εισιτήριο διαρκείας στον μπουφέ, στα παρασκήνια, και οι fans να επιστρέψουν στο 2018.

Η μετάβαση που ίσως έσωσε το match στο 90′

Μία από τις μεγαλύτερες αλλαγές που θα παρατηρήσετε όταν αρχίσετε να παίζετε είναι ο χειρισμός. Ο Drew Gulak, νυν παλαιστής της εταιρείας, θα είναι και ο οδηγός σας για το νέο WWE. Παίζοντας το Tutorial, μαθαίνετε ότι ο χειρισμός, κατά μία μεγάλη βάση, θυμίζει περισσότερο Arcade παρά Wrestling Simulation.

Ως βασικό Arsenal, ο παλαιστής σας έχει τα Light και Heavy Attacks, καθώς και τα Grab και Block. Ο βασικός χειρισμός, ανά συνδυασμούς, σας επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε μία μεγαλύτερη πληθώρα κινήσεων. Όσο πιο πληθωρικοί είστε, τόσο περισσότερα αστέρια θα μαζέψετε, και, τόσο καλύτερος θα είναι και, συνολικά, ο αγώνας σας. Έχοντας δοκιμάσει και το 2K Battlegrounds, αλλά και τα δύο προηγούμενα WWE 2K, σίγουρα η αλλαγή αυτή έκανε το WWE 2K22 το πιο διασκεδαστικό μέχρι στιγμής. Εκτός του button mashing που απαιτείται για κάποια combos, είναι πιο εύκολο να εκτελέσετε διάφορες ειδικές κινήσεις, όπως κάποιο Powerbomb ή κάποιο Running Powerslam. Σίγουρα, μικρά και παροδικά glitches, όπως αν ρίξετε κάποιον αντίπαλο στο πάτωμα να “νεκρώσει” για λίγα δευτερόλεπτα, καθώς και μικρά bugs που θυμίζουν την εποχή του 2019 υπάρχουν, αλλά δεν θα σας στερήσουν ένα ευχάριστο playthrough.

Μπούγιακα Μπούγιακα, έξι ένα εννιά!

Πρωταγωνιστικό ρόλο στο WWE 2K22 έχει, όπως προδίδει και το εξώφυλλό του, ο αντικειμενικά καλύτερος μασκοφόρος παλαιστής όλων τον εποχών, Rey Mysterio. Εκτός από εξώφυλλο, ο Rey έχει και ένα ολόκληρο Showcase αφιερωμένο σε αυτόν. Στο Showcase θα παίξετε κάποιους από τους πιο σημαντικούς αγώνες στην καριέρα του, με έναν αρκετά ενδιαφέροντα τρόπο. Σε κάθε αγώνα, ελέγχοντας εσείς τον Rey, θα πρέπει να εκτελέσετε συγκεκριμένα tasks, με σκοπό να μείνετε πιστοί στο πώς εξελίχθηκε ο πραγματικός αγώνας. Μάλιστα, κάποια συγκεκριμένα tasks προκαλούν cutscenes, στα οποία γίνονται εναλλαγές μεταξύ in-game και πλάνων από τον κανονικό αγώνα. Δυστυχώς, συγκεκριμένα μέρη του είναι blurred, όπως το πρόσωπο του διαιτητή και κάποιων οπαδών, καθώς και διαφόρων χορηγών που δεν εμπλέκονται πια με το WWE.

WWE 2K22 Review

Εξαιρώντας αυτή την μικρή λεπτομέρεια, το Showcase είναι ένα τεράστιο θετικό, είτε παρακολουθείς πάλη είτε όχι. Από την μία, είναι ευχάριστες αναμνήσεις για αυτούς που τις έζησαν, καθώς και ένας αρκετά ενδιαφέρον τρόπος να τις βιώσουν ξανά. Από την άλλη, όσοι πιάνουν στα χέρια τους πρώτη φορά οτιδήποτε σχετικό με τον γίγαντα αυτόν, μπορούν με αυτόν τον τρόπο να αρχίσουν να μαθαίνουν την ιστορία και την κληρονομιά που έχει αφήσει ο Rey. Μάλιστα, ο ίδιος ο Luchador προσφέρει ένα μικρό Voiceover, λέγοντας διάφορες σκέψεις, όχι μόνο για τον αγώνα, αλλά και για τον αντίπαλό του.

Το μεγαλύτερο ερωτηματικό, βέβαια, βρίσκεται στο Roster

Το 2021 σίγουρα αποτέλεσε ένα αρκετά δύσκολο έτος για την 2K Games. Κάθε WWE παιχνίδι υιοθετεί και το νεότερο roster, σε μία διαδικασία οριακά 2 μηνών, μόνο για να αποτυπώσουν τα πρόσωπα των παλαιστών. Όμως, με πάνω από 70, από το roster του τότε, παλαιστές να έχουν αποχωρήσει από την εταιρεία, είναι αρκετά αμήχανο να σκεφτείτε ότι παλεύετε με κάποιον που έχει χάσει την δουλειά του. Το μόνο ελαφρυντικό είναι ότι θα μπορείτε να σκεφτείτε έναν “φανταστικό” κόσμο με το δικό σας Roster. Δυστυχώς, αυτό ήταν πάνω από τις δυνάμεις της 2K, αφού δεν είχαν ενημερωθεί πρωτύτερα, δένοντάς τους τα χέρια για το τελικό σύνολο των παλαιστών. Αν αφαιρούσαν αυτούς τους παλαιστές, το νέο Roster θα ήταν αρκετά μικρότερο.

WWE 2K22 Review

Αν δεν σας αρέσει, μπορείτε να ξεκινήσετε την δική σας καριέρα…

…είτε ως παλαιστής!

Αφού επιλέξετε, αρχικά, το φύλο του παλαιστή/παλαίστριά σας, ήρθε η ώρα για το δικό σας ταξίδι από την εκπαίδευση στην αποθέωση. Σημειώνουμε ότι κάθε φύλο ακολουθεί και διαφορετική ιστορία. Αφού εισέλθετε στο Performance Center, θα ετοιμάσετε τον χαρακτήρα σας, σε ένα αρκετά λεπτομερές περιβάλλον δημιουργίας. Σε αντίθεση με το 2K20, όπου κάθε επιλογή ήταν κλειδωμένη πίσω από ένα in-game paywall, εδώ δεν υπάρχουν περιορισμοί, μπορείτε να τους δημιουργήσετε όπως θέλετε. Οι επιλογές είναι πολλές και καλύπτουν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς στον συγκεκριμένο τομέα.

Αφού τελειώσετε την ημέρα σας, γιατί αντικειμενικά τόσο θα σας πάρει η τελική σας απόφαση, ήρθε η ώρα για εκπαίδευση στο PC. Σαν ιστορίες, και οι δύο δεν είναι κάτι το ρηξικέλευθο, αλλά ούτε βρίσκονται για τα τυπικά. Το ταξίδι σας σε κάθε MyRise, και κατ’ επέκταση σε κάθε WWE τίτλο, είναι γνωστό, και θα νιώσετε υπέροχα όταν φτάσετε στο πέρας του.

…είτε ως promoter!

WWE 2K22 Review

Η μεγάλη επιστροφή του MyGM Mode, ένα από τα πιο περιζήτητα modes που ήθελε ο κάθε παίκτης, κάνει την επιστροφή του. Σε αυτό, ξεκινώντας από το μηδέν, καθώς και με ένα ελάχιστο για τα budget, καλείστε να φτιάξετε το δικό σας roster και να δημιουργήσετε τα δικά σας σενάρια, με σκοπό την αποθέωση και την δόξα του show σας. Η επιστροφή αυτή ευτυχώς είναι ιδιαίτερα ευχάριστη, μιας και καταφέρνει να σας απορροφήσει στο να χτίσετε το δικό σας show, να δημιουργήσετε τον επόμενο superstar, καθώς και να βγάλετε εκατομμύρια. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα μείνετε αρκετά ευχαριστημένοι με την μεγαλειώδη αυτή επιστροφή.

MyFaction, δηλαδή MyOutofPlace

Αντί να αποτελέσει ένα ξεχωριστό mode, για κάποιο λόγο ένα “card game” θεωρήθηκε καλή ιδέα να προστεθεί στο WWE 2K22. Ουσιαστικά, έχετε διάφορα decks, τα λεγόμενα Factions, τα οποία αποτελούνται από κάρτες παλαιστών διαφόρων δυναμικοτήτων. Αυτά τα decks μπορούν να κοντραριστούν online, και όταν βρεθούν αντιμέτωπες οι κάρτες, θα παίξετε έναν αγώνα με τον παλαιστή της κάρτας σας ενάντια στον άλλον, σε ένα κανονικό wrestling match. Όμως, γιατί απλά να μην παίξετε online, το οποίο έχει ελάχιστα θέματα που θα διαλέξετε εσείς όποιον παλαιστή θέλετε;

Εν ολίγοις, το MyFaction δεν έχει λόγο να βρίσκεται εδώ.

Το WWE που θέλαμε, το WWE που αξίζαμε

Άξιζε το Delay;

WWE 2K22 Review

Πολλές σειρές που έχουν επιλέξει το μοτίβο της ετήσιας κυκλοφορίας έχουν αποδείξει ότι το εμφανισιακό κομμάτι δεν αποτελεί και από τα πρώτα πράγματα που θα αλλάξουν από τίτλο σε τίτλο. Οπότε, όταν μάθαμε για το αρχικό delay του από τον Οκτώβριο στον Μάρτιο, περιμέναμε κάτι καλύτερο από μόνο μία απλή βελτίωση. Ευτυχώς, βγήκαμε σωστοί.

Οι παλαιστές, οι διαιτητές, οι σχολιαστές και το κοινό είναι καλοσχεδιασμένοι, με μία μικρή λεπτομέρεια στα μάτια, τα οποία φαίνονται πραγματικά περίεργα, λόγω του γουρλώματός τους. Κατά τα άλλα, τα μοντέλα, ειδικότερα των παλαιστών, έχουν τον πιο σωστό και ρεαλιστικό σχεδιασμό από κάθε άλλο WWE 2K. Ακόμα και οι σκιές από τους προβολείς φωτίζουν σωστά, κάνοντάς σας να νιώθετε ότι βρίσκεστε λίγο πιο κοντά στην δράση απ’ ότι πρέπει. Σε αυτό, βέβαια, βοήθησε και η νέα μηχανή που ανέπτυξε η 2K, κάνοντας το αποτέλεσμα απλά υπέροχο.

Το κλασικό και μεγαλύτερο θέμα με τα παιχνίδια WWE…

Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Κάθε παιχνίδι έχει τεράστιο θέμα με τους σχολιαστές. Προφανώς, ο play-by-play σχολιασμός είναι σχεδόν αδύνατος, αλλά υπάρχουν τρόποι να βοηθήσουν στην όλη αίσθηση. Δυστυχώς, ο σχολιασμός δεν αποτελεί το δυνατό του κομμάτι, αλλά, δεν αποτέλεσε και ποτέ σε κανένα προηγούμενο. Δεν χρειάζεται να το εκλάβετε ως κάτι αρνητικό, απλά κάτι ουδέτερο.

Το OST δεν απογοητεύει ούτε αυτή την φορά, με ονόματα όπως τους Motorhead και Machine Gun Kelly (ο οποίος θα είναι playable χαρακτήρας στο μέλλον), να κοσμούν κάθε σας αγώνα. Σε ακόμα πιο ρεαλιστικό βαθμό, καθώς και με εξαιρετική επιτυχία, βρίσκονται τα Sound Effects. Κάθε χτύπημα στο καναβάτσο, κάθε σφαλιάρα, κλωτσιά, χτύπημα είναι επιδραστικό και το νιώθετε χάρη και στην δόνηση του χειριστηρίου.

Εν κατακλείδι

WWE 2K22 Review

Με μία φράση, το WWE 2K22 είναι καλύτερο από το WWE 2K20.

Δύο από τις μεγαλύτερες αλλαγές, αυτή της μηχανής, καθώς και του genre, από Simulation σε Arcade, του έδωσε ένα τεράστιο άλμα ώστε να γίνει ακόμα πιο διασκεδαστικό. Ο Rey Mysterio τιμάει το εξώφυλλο, έχοντας, επίσης και το δικό του Showcase, το οποίο δείχνει με μεγάλη ακρίβεια τις επιτυχίες του. Ακόμα, οι περιορισμοί του Creation Mode εξαφανίστηκαν και, επιτέλους, έχουμε ένα άξιο MyRise. Μία ενόχληση είναι στο Roster, το οποίο θα περνούσε τον Απρίλιο του 2021, όχι τον Μάρτιο του 2022. Τέλος, το MyGM είναι αυτό που περιμέναμε, αλλά το MyFaction δεν έχει κανέναν λόγο να βρίσκεται εδώ. Αν ψάχνετε για ένα νέο WWE παιχνίδι να περάσετε τον χρόνο σας, τότε η αναζήτησή σας τελείωσε αισίως.

WWE 2K22 Review

Το WWE 2K22 είναι διαθέσιμο από τις 11 Μαρτίου 2022 για PC, Xbox One και Xbox Series S|X, PlayStation 4 και PlayStation 5.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΗΝ CD MEDIA ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΤΙΤΛΟΥ

Αν θέλετε να δοκιμάσετε κάτι πιο Arcade για τα γούστα σας, τότε η προηγούμενος τίτλος της εταιρείας σας έχει καλυμμένους. Διαβάστε για το WWE 2K Battlegrounds.

Θα το δοκιμάσετε; Πείτε μας την άποψή σας στα social media της σελίδας μας.

 • Διαβάστε για όλες τις σημαντικές ειδήσεις γύρω από το gaming, καθώς και όλα τα Senpai’s Original στο site μας.
 • Γίνετε μέλη στο πιο ενεργό Gaming Community και γνωρίστε και άλλους gamers.
 • Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook.
 • Ακολουθήστε μας στο Instagram.
 • Κάντε μία εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube.
 • Βρείτε μας στο Spotify για να απολαύσετε Ένα Βαζάκι Ελιές.
 • Όσο για τους Twettεράδες, βρείτε μας και στο Twitter, όπου είμαστε πλέον ενεργοί και δημοσιεύουμε καθημερινά όλα τα νέα.

Μη ξεχνάτε να διαβάσετε και τα υπόλοιπα άρθρα μας για τον Superhero month, τα οποία βρίσκονται εδώ.

WWE 2K22

7.3

7.3/10

Θετικά

 • Νέα μηχανή αντιστοιχεί σε νέα και σχεδόν τέλεια νέα εμφάνιση
 • Το Showcase του Rey Mysterio ως σύνολο
 • Ο νέος χειρισμός, καθώς και η αλλαγή του genre, το βοηθάει σε μεγάλο βαθμό.
 • Δόθηκε η ελευθερία που έπρεπε στο Creation Mode
 • Ένα σωστό και ενδιαφέρον MyRise

Αρνητικά

 • Το MyFaction είναι εκτός τόπου και χρόνου. Δεν χρειαζόταν η ύπαρξή του
 • Το Roster κατά έναν μεγάλο βαθμό δεν αντιπροσωπεύει το σήμερα
 • Μικρή ποσότητα Bugs

Thanos Psarras

Με λένε Θάνο, γεννήθηκα το 2000 και είχα τις πρώτες μου εμπειρίες στο gaming με το Gran Turismo στο Playstation και το Crazy Taxi στο PC. Αγάπησα το gaming, ειδικά αυτά με καλή ιστορία, και πάντα μου αρέσει να εξερευνώ τα διαμάντια της indie κοινότητας!

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button
el Greek
X

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο. Συμφωνώντας αποδεχτείτε τη χρήση των cookies σύμφωνα με την πολιτική cookie.